Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

OPEC üyeleri ve kartel dışı bazı petrol üreticilerinin bakanlarının Salı günü için planlanmış toplantısı iki gün sonraya ertelendi.

Bloomberg'in haberine göre erteleme kararı, petrol üretim artışlarının planlandığı gibi ocak itibarıyla gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini değerlendirmek üzere pazartesi günü yapılan görüşmelerde uzlaşı sağlanamaması üzerine alındı.

Bloomberg tarafından görülen mektupta, görüşmelerin, daha fazla istişare yapılabilmesi için 3 Aralık’ta gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Görüşmelerin başlangıcında, üretim kesintilerinin süresinin uzatılması konusunda mutabakat sağlanacak gibi gözükse de beklenmedik bir şekilde gerilim arttı ve Suudi Arabistan’ın enerji bakanı OPEC+ panelinin başkan yardımcılığından istifa edebileceğini söyledi.

Pazar günü gerçekleştirilen ön görüşmelerde, üretim kesintilerinin devamına, Birleşik Arap Emirlikleri ile Kazakistan karşı çıkmıştı. Uzlaşı sağlanamaması durumunda, daha önce kesintiye gidilen 1,9 milyon varil petrol günlük olarak yeniden üretime sokulacak.