Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin bu ay gerçekleştirmesi beklenen toplantısı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın bazı ülkelerin kotalarını aşmasına ödün vermemeleri nedeniyle henüz kesin değil.

Konuya yakın kaynaklara göre OPEC+'in iki lideri diğer üyelere, rekor miktardaki üretim kısıntılarını uzatmayı görüşmek için Haziran başına planlanan toplantının, Irak ve Nijerya da dahil bazı ülkelerin kesin taahhütler vermemesi durumunda gerçekleşmeyebileceğini söyledi.

Anlaşmada bir değişiklik olmaması halinde petrol üreticisi grubun üyeleri Temmuz'da arz kısıntılarını gevşetmeye başlayacak. New York'ta işlem gören petrol yerel saat ile 06:10'da varili 36.79 dolardan işlem gördü.

Toplantının bu Perşembe'ye çekilmesine ilişkin tekliften bu yana geçen dört günün ardından hala tarihe ilişkin bir anlaşma sağlanamadı. Üretim kısıntılarının bir ay uzatılması fikrinin destek bulmasına karşın, delegeler Suudi Arabistan ve Rusya'nın tüm üyelerin taahhüt ettikleri kısıntılara uymasına ilişkin güvence istediğini belirtti.