Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Araştırma şirketi IPSOS’un Huawei için yaptığı araştırmanın sonuçları, tüketici tercihlerinde bilgisayar değiştirme sürelerinde aralığın azalırken, satışlarda düşük fiyatlı dizüstü bilgisayarlardan orta, yüksek segmentli ürünlere kayış olduğunu ortaya koyuyor. Yine araştırmaya göre kullanıcıların ürün satım alımında dikkat ettiği özelliklerin başında yüksek ürün kalitesi, performans, uzun pil süresi ve tasarım ön plana çıkıyor.

Bloomberg HT'ye konuşan Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Halkla İlişkiler Müdürü Bengi Güven araştırmanın sonuçlarına dair "Dizüstü bilgisayar alanların çok büyük çoğunluğunun satın alma motivasyonu iş veya eğitim aracı olarak kullanmak olduğu ortaya çıkarken, kişisel belgelerin saklanması ve film izleme motivasyonunda son 4 yıla göre düşüş görülüyor. Çoğu kişi birincil dizüstü bilgisayarını en düşük fiyat aralığından satın alırken, 1 yıl içinde dizüstü bilgisayar satın alanlar orta, yüksek segmentten daha sık dizüstü bilgisayar satın aldığı raporda ortaya çıkan veriler arasında. Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının ve dizüstü bilgisayar satın almayı düşünenlerin yaklaşık yüzde 40'ı önümüzdeki 6 ay içinde, yüzde 21'i önümüzdeki 3 ay içinde dizüstü bilgisayar satın almayı planlıyor. Bu kitlenin yüzde 70’e yakını ise, orta segment veya daha yüksek segmentten dizüstü bilgisayar satın almayı planlıyor. Araştırmaya göre, yüksek ürün kalitesi, yüksek performans, uzun pil ömrü ve üstün tasarım, Türkiye'de dizüstü bilgisayar satın almayı planlayanlar için en önemli faktörler" açıklamasını yaptı.

Diğer yanda pandemi döneminde teknoloji ürünlerine olan artan talebe karşın tüketici elektroniği devleri kayıtsız kalmıyor.

Özellikle uzaktan çalışma ve eğitim, e-ticaretin gelişimi yenilenen teknolojik özellikleriyle yeni nesil dizüstü bilgisayarların daha hızlı piyasaya girişini sağladı.

Yeni nesil dizüstü bilgisayarlar, kullanıcılara, kamera ve ekran teknolojileri, serbest dokunuş, 11. nesil core işlemciler, akıllı gürültü engelleme özelliği, 12 saate ulaşan video izleme olanağı sağlayan pil ömrü gibi teknoloji inovasyonuna dayalı özellikler sunuyor.

Ürünlerin teknik özelliklerine dair kapsamlı bir sunum gerçekleştiren Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Mobil Eko Sistem İş Geliştirme Müdürü Kaan Arlı yaptığı açıklamada "Huawei’in en yüksek seviye dizüstü bilgisayarlarından olan MateBook X Pro, yeni versiyonda birçok geliştirme ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. 16 inç dizüstü bilgisayarımız MateBook D 16 ile hem günlük kullanım hem yüksek performans gereksinimi duyan kullanıcıları hedefliyoruz. Tam kablosuz bluetooth kulaklık serisi FreeBuds ailesine, çok üstün pil ve aktif gürültü engelleme performansı sunan FreeBuds 4i katılıyor’’ dedi.

Huawei MateBook D16 ‘nın özelliklerine baktığımızda 16 inç ekranlı dizüstü bilgisayar segmentinde yer alan, yüksek performans gerektiren uygulamalar için tasarlanmış bir bilgisayar olarak öne çıkıyor. 16,1 inç 1080P FullView ekran, yüzde 90 ekran-gövde oranı sunarken, görüntü özellikleri sRGB renk uzayının tamamını kapsıyor. AMD Ryzen 5 4600H işlemciden gücünü alan MateBook D16, tek tuşa basılması ile anında performans moduna geçerek, yüksek sistem başarımı gerektiren uygulamaların gerektiği hızda çalışmasını sağlıyor. 15 dakikalık şarj ile 2 saatlik kullanım süresi sunan SuperCharge özellikli pili, aynı zamanda bilgisayar kapalıyken 10W’a kadar ters şarj özelliğini de destekliyor.

Huawei Matebook X Pro ise 13,9 inç on parmak dokunmatik 3K FullView ekranında yüzde 91 gövde ekran oranı sunarken Intel Iris Xe grafikli 11. nesil Intel Core i7 İşlemci ile güncellenen modelde 16 GB LPDDR4x 4266MHz RAM bulunuyor. Yalnızca 1,33 KG ağırlığında olan ve en ince yarım santimetreden de ince olan yeni HUAWEI MateBook X Pro, yalnızca 1 saat şarja takılı kalarak pilini yüzde 78 oranında dolduruyor.

FreeBuds 4i’nin özelliklerinde ise açık ve kapalı alanlarda 22 dB’e kadar akıllı aktif gürültü engellemesi ve 200 güne varan stand-by pil süresi ile öne çıkıyor. Yeni nesil kulaklık, önceki haleflerine göre yüzde 10 daha küçük bir şarj kutusuna sahip olduğu için, taşınabilirlik özellikleri daha da yükseltilmiş durumda. Tek şarjla 10 saat kesintisiz müzik dinleme veya 7,5 saat boyunca telefonla konuşma süresi sağlayan FreeBuds 4i, şarj kutusuyla birlikte bu süreleri 22 saate çıkartıyor. Yalnızca 10 dakika şarj ile 4 saat kesintisiz kullanılabilen FreeBuds 4i, hem Android hem iOS cihazlarla uyumlu olarak tüm işlevleri kullanılabilir şekilde çalışabiliyor. (Güncellendi 20:31)