Advertisement
HABERLER ABONE OL

Daimler, Nissan ve Honda gibi araba üreticileri, çip tedarikindeki yaşanan kıtlıktan dolayı üretimlerini düşürme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Mercedes-Benz’in üreticisi Daimler ve Volkswagen yaptıkları açıklamalarda, tüm sektörün arz darboğazında olduğunu söyledi fakat tam olarak rakamsal bir ifade kullanmadı.

Honda, Japonya’daki fabrikalarından birindeki araba üretimini 4 bin araç kadar azaltacaklarını belirtirken Nissan da Note hatchback modelinde bir üretim düzeltmesine gideceklerini söyledi.

Dünyanın en büyük araba üreticisi olan Volkswagen geçen ay yaptığı açıklamada, çip tedarikindeki sıkıntılardan dolayı ilk çeyrek üretim planlarını değiştirmeyi planladığını belirtmişti.

Volkswagen’a göre, çip üreticileri geçen yıl üretim kapasitelerinin büyük bir kısmını hızlı tüketilen elektronik eşyalara ayırdıklarını ve şaşırtıcı bir şekilde kuvvetli olan otomobil talebine hazırlıksız yakalandıklarını söyledi. Bloomberg'e konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar ise Volkswagen’in araba üretimini 6 haneli rakamlarda azaltabileceğini belirtiyor.