Advertisement
HABERLER ABONE OL

Geçen hafta Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) hisselerine ilişkin tavsiye ve önerisini revize ederek hedef fiyatını düşüren Bank of America'nın, Erdemir yönetiminin açıklamalarından sonra raporunu düzeltmesi üzerine OYAK'tan açıklama geldi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Bank of America’nın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) hissesine ilişkin tavsiyesini ve önerisini düzeltmesini memnuniyetle karşıladık. Bu olaydaki hassasiyetimizi BofA’nın ciddiyetle ele alıp, değerlendirerek rapordaki modeli düzeltmesi yerinde bir karar olmuştur.

Doğru bir iletişimle, hem raporu hazırlayan kuruma hem de kamuoyuna durumu anlattık ve analist raporundaki yanlış modelin düzeltilmesini sağladık. Yatırımcılarımızın Erdemir’e güvenmesi, Erdemir’in de yatırımcılarını koruması esasına dayalı mekanizma çalıştı, yanlışlık ortadan kalktı” dedi.

Hedef fiyat yükseldi

Bank of America, 29 Şubat'ta servis edilen Erdemir raporuyla ilgili düzeltme yayımlarken, hedef fiyat ve tavsiyesinde de revize yaptı.

Kurumun yeni raporunda hedef fiyat 47 TL olurken, tavsiye de 'Nötr' seviyesine yükseltildi.

Kurum 29 Şubat'taki raporunda analistler o tarihte 45 lira üzerinde işlem gören Erdemir hisseleri için hedef fiyatını 17 liraya düşürmüştü.

Bunun üzerine Erdemir, BofA'nın şirket hisselerine ilişkin analist notuna itiraz etmişti.