Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sony ve Microsoft’un yeni oyun konsolları Japonya’daki ilk haftalarında daha önceki modellere göre daha az sattı. Satıştaki bu azalmanın ise talepten ziyade arz temelli olduğu düşünülüyor.

Sony 12-15 Kasım tarihlerindeki ilk hafta satışlarında toplamda 118,085 aadet PlaysStation 5 satarken Microsoft ise 10 Kasım’dan sonraki altı gün içerisinde 20,534 adet Xbox Seri X ve S sattı.

Famitsu’nun araştırma raporuna göre, bu satış rakamları PlayStation 4 ve Xbox One2ın ilk hafta ulaştıkları satışlarla karşılaştırıldığı zaman bir hayli aşağıda bulunuyor.

Japonya, oyun konsollarının satışa sunulduğu ilk pazarlardan biri ve aynı zamanda iki şirket arasındaki rekabetin en kıyasıya olduğu ülke. Araştırma raporunun sağladığı tahmini rakamlar ise Xbox ve PlayStation satışlarına dair ilk veriler.

Tokyo’da bulunan sektör danışmanı Serkan toto, “Salgın döneminde fabrika ve lojistik ile ilgili çıkan sorunlar üreticilerin tedarik kapasitesini ciddi derecede etkilerken satışlardaki bu azalma talepten ziyade arz tarafındaki bir sıkıntıdan kaynaklanıyor keza iki şirketin konsolları ilk günlerinde yok sattı.” dedi.

Sony CFO’su Hiroki Totoki ise Ekim ayındaki bir yatırımcı toplantısında tedarik zinciri sıkıntılarının şirketin talep karşılama kapasitesini etkilediğini ve bunun gelecek yıl mart ayına kadar devam edeceğini söyledi.