Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İstanbul için önümüzdeki aylarda yüzde 85 doluluk oranı görüleceğini söyleyen Six Senses İstanbul Genel Müdürü Nebi Ozan Özdemir katıldığı Bloomberg HT yayınında turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2022 yılına özellikle İstanbul olarak güzel bir giriş yaptıklarını belirten Özdemir, "Yaz ayları için yüzde 85 doluluk oranlarını konuşabiliriz İstanbul için" dedi.

Turizmciler olarak enflasyondaki artışlardan olmusuz etkilendiklerini ve maliyetlerinin yüzde 35-40 oranında arttığını belirten Özdemir, "Umuyoruz ki bu dönem geçici olur" diye konuştu.

Türk halkını biraz geri planda bıraktıklarını ve tam anlamıyla yabancı misafirlerine odaklandıklarını ifade eden Özdemir, "Birçok otel ve restoran fiyatlarını yaparken ona göre kendilerini konumlandırıyorlar. Bizim fiyatlarımız yabancı misafirler için uygun fakat Türk misafirlerimizin çoğu için bu fiyatlar fazla ve ödemekte zorlanabilirler. Oda fiyatlarımızı son 3 ayda yüzde 40-45 oranında artırdık" dedi.

Uzun zamandır yoklardı

Önümüzdeki ayların rezevasyonlarına baktığında yeni sayılabilecek bir tablo gördüğünü aktaran Özdemir, "Turist profili olarak İstanbul'da uzun zamandır Amerikalı, Fransız ve İngiliz misafir çok görmezken önümüzdeki aylardaki rezervasyonlara baktığımda artık Amerikalı misafirlerin geleceğini görüyorum ve bu beni heyecanlandırıyor."diye konşutu.

Özdemir, biri İstanbul'da biri de Güney'de olmak üzere iki otel projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.