Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Özel Sektörün Yurt Dışından Sağladığı Kredi Borcu Gelişmeleri - Kasım 2023 verilerini yayımladı.

Buna göre, Kasım sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, 2022 yıl sonuna göre 4,8 milyar dolar artarak 163,6 milyar dolar oldu.

Uzun vadeli kredi borcunun 3,5 milyar dolar artarak 154,2 milyar dolar; kısa vadeli kredi borcunun (ticari krediler hariç) ise 1,3 milyar dolar artarak 9,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 3,2 milyar dolar arttı, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmaları ise 1,2 milyar dolar artışla 15,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Uzun vadeli kredi borcu tahvil hariç özel alacaklılara olan borç, bir önceki yıl sonuna göre 4,7 milyar dolar artarak 108,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kısa vadeli kredi borcu ise, tahvil hariç özel alacaklılara olan borcun bir önceki yıl sonuna göre 702 milyon dolar artarak 8,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Kasım sonu itibarıyla 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemeleri toplam 51,6 milyar dolar.