Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Türk fintech ekosisteminin önemli oyuncularından Param, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), CEECAT Capital, Alpha Associates ve Revo Capital’ın katıldığı ilk yatırım turunda 200 milyon doların üzerinde değerleme ile yatırım aldı. TURK Elektronik Para A.Ş. Param markası ile hesap, cüzdan, ön ödemeli kart, sanal POS, fiziki POS yurt içi ve yurt dışı para transferi ürünleri ile kurumsal ve bireysel müşterilerine finansal hizmetler sunuyor. Mastercard, VISA, Troy ve Discover kart şemalarının tümüne sahip Param, 600’ün üstünde çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 138 farklı ortak markalı kart programı ile finansal çözümler sunan Param, son 12 ayda 5.4 milyon kart kullanıcısı, 90 bin üye iş yeri, 12 bin avantajlı alışveriş noktası ile 36 milyar TL’lik işlem gerçekleştirdi. 2021 yılında, Eçözüm Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin çoğunluk hissesini alan Param, takdir ve ödüllendirme sistemi şirketi Moment'ya da yatırım yapmıştı.

'İlk hedefimiz Avrupa'

Param Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz, yatırımla ilgili olarak "Yaratıcıyız, hızlıyız, çok çalışkanız, asla pes etmeyiz, bize katılan ortaklarımızla birlikte çok daha güçlüyüz ve ilk hedefimiz Avrupa." dedi. Param’ın ilk turda aldığı uluslararası yatırım başarısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Küçük bir ekip ile çıktığımız yolda bugün 600 kişilik bir aileyiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve memnuniyetlerini en ön planda tutarak finansal ihtiyaçlara çözümler yarattık. Bu çözümleri ürünleştirdik ve başarılarını müşteri memnuniyetine bağladık. Param için müşteri memnuniyeti takıntıdır ve her şeyin üstündedir. Fintech sektöründeki ilkleri hayata geçirirken, ilk olmanın getirdiği zorluklar karşısında asla pes etmeden, ekip arkadaşlarımızla birlikte insan üstü bir çalışma ile bugünlere geldik" diye konuştu.