Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kripto para işlem platformu Paribu’nun 12 milyon TL’lik ödenmiş sermayesi 40 milyon TL’ye çıkarıldı. Paribu’nun ödenmiş sermaye artışı 26 Mayıs 2021’de 10335 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Paribu’dan yapılan açıklamada, eski sermayenin tamamının ödenmiş olduğu, yeni artışın ise dağıtılmamış geçmiş yıl kârlarından karşılandığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Paribu CEO’su Yasin Oral, 4 milyon kullanıcıya hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“12 milyon TL’lik ödenmiş sermayemizi geçmiş yılların kârlarıyla 40 milyon TL’ye yükselttik. Bunda Paribu’ya duyulan güvenin çok büyük bir etkisi var. Paribu, altyapısı ve kesintisiz uyguladığı güvenlik prosedürleriyle güvenli işlem hizmeti vermeyi sürdürecek.”

Paribu’dan 50 milyon TL sermayeli yeni şirket

Paribu ödenmiş sermaye artışının yanı sıra 50 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Yüzde yüz Paribu ortaklı yeni şirket Stoken Finansal Teknolojiler AŞ, finansal teknolojiler alanında geliştirmeler yapacak. Blokzincir tabanlı yazılım çözümleri gerçekleştirecek olan şirket, bu alanda yatırımlar yapacak.