Advertisement
HABERLER ABONE OL

26 Şubat haftasına ilişkin Döviz mevduatı verileri, bireylerin döviz mevduatlarında düşüş ivmesinin başlamadığına işaret etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre bu hafta itibariyle yurtiçi yerleşiklerin toplam döviz mevduatları 2,1 milyar dolar geriledi ve 232,7 milyar olarak gerçekleşti. Manşet veride düşüşün neredeyse tamamının tüzel kişilerden geldiği görüldü.

Buna göre 26 Şubat haftası itibariyle manşet veride bireylerin döviz mevduatlarında 4 milyon dolarlık gerileme görülürken, tüzel kişilerin döviz mevduatlarında ise 2,05 milyar dolarlık düşüş görüldü.

Parite etkisinden arındırılmış veriye göre bireylerin döviz mevduatları arttı

TCMB'nin geçen haftadan itibaren döviz mevduatları verileri içerisinde yayınladığı parite etkisinden arındırılmış veriye bakıldığında ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarının arttığı izlendi.

Bu verilere göre 26 Şubat haftası itibariyle gerçek kişilerin döviz mevduatları 81 milyon dolar arttı. Tüzel kişilerin döviz mevduatlarına parite etkisinden arındırılarak bakıldığında ise düşüşün 2,16 milyar dolar olduğu görüldü.

Geçen hafta yayımlanan pariteden arındırılmış seride de bireylerin döviz mevduatlarının arttığı izlenmişti.