Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ABD Ticaret Temcilsilcisi Katherine Tai dün gerçekleştirdikleri sanal görüşmede, aralarında çelik ve alüminyumun dünyadaki kapasite fazlası, dijital hizmetlerin vergilendirilmesi ve bazı sektörlerde piyasa erişimini artırmanın yollarının yer aldığı bir dizi başlığı ele aldılar.

ABD Ticaret Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tai ve Pekcan ofislerinin ilişki kurmasının ve düzenli iletişim sağlamasının önemini vurguladılar.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile çevrim içi görüşmesine ilişkin, şu paylaşımda bulundu:

"ABD Ticaret Temsilcisi Sayın Katherine Tai ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik, küresel ve ikili konularda görüş alışverişinde bulunduk. Mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerimizi değerlendirdik ve ülkelerimiz arası ticareti geliştirmek için güçlü bir irade ortaya koyduk. Sayın Tai ile ülkelerimiz arasındaki ticareti daha da kolaylaştırmak ve ikili ticaret hacmimizi daha da artırmak için atılacak yeni adımları ele aldık. Ayrıca DTÖ'nün etkin işleyişi ve çevresel olarak sürdürülebilir ticaret gibi başlıklardaki iş birliğimizi de görüştük."