Advertisement
COVİD ABONE OL

Çin'in başkenti Pekin'de hayatın normalleşmesi yönünde yeni adımlar atıldı.

Pekin'de 6 Haziran itibariyle Fengtai ve Changping'in bazı bölgeleri dışında toplu taşıma yeniden başlayacak. 72 saat içinde alınmış negatif testi bulunan şehir sakinleri serbest bir şekilde şehir içinde dolaşabilecek. Önceki uygulamada bu süre 48 saat olarak belirlenmişti.

Restoranlar müşterilerine yeniden mekan içinde servis verebilecek ve çalışanlar ofislerine dönebilecek.

Sinema gibi eğlence mekanları yüzde 75 kapasite ile açılabilecek.

Şanghay'da karantina kalkmıştı

Pekin'de önlemlerin gevşetilmesi kararı, Şanghay'da karantinanın kalkmasından sonra geldi.

Çin'de Omikron varyantının tetiklediği Kovid-19 salgını nedeniyle karantina tedbirlerinin uygulandığı Şanghay'da, şehrin büyük bölümünde hayat normale döndü.

Şehir yönetiminden yapılan açıklamada, 1 Haziran itibarıyla şehirdeki tüm üretiminin ve hayatın normal düzende süreceği kaydedilmişti.

Nüfusu 25 milyonu aşan şehirde, son 14 günde topluluk içi yayılmanın görülmediği bölgelerdeki 22,5 milyon kişi için sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Orta ve yüksek riskli bölgeler dışında tüm toplu taşıma hizmetleri ve kent içi ulaşım yeniden normale dönerken, vatandaşlardan kamusal alanlara ve toplu taşıma araçlarına erişebilmek için cep telefonlarındaki sağlık kodlarının yanı sıra son 72 saat içinde yapılmış Kovid-19 testinin negatif sonucunu göstermeleri isteniyor.

Kentteki alışveriş merkezleri, süpermarketler, eczaneler, mağazalar, restoranlar ve diğer işletmeler faaliyetlerine normal şekilde devam ederken, kapalı alanda hizmet veren işletmelerin yüzde 75 kapasiteyle çalışmasına izin veriliyor.