Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Nike Inc’ı Çin ile alakalı olarak ‘sosyal adalet’ konusunda eleştirdi ve insan haklarını kasten görmezden geldiğini belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, başkent Washington'daki Wilson Center'ın kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen programda, ABD-Çin ilişkileri üzerine yaptığı konuşmasında, ABD'nin Hong Kong'daki protestocuların yanında olduğunu belirterek,” "ABD, sizin yanınızda, sizden ilham alıyor. Sizi şiddet içermeyen protesto yolunda kalmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.”

Mike Pence, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ve spor giyim markası Nike'ı da Çin'e karşı tutumları konusunda eleştirerek “Nike kendini sözde sosyal adalet şampiyonu gibi gösteriyor fakat konu Hong Kong’a geldiğinde vicdanını kapının dışında bırakmayı tercih ediyor. Pence ayrıca, "NBA, Çin Komünist Partisi ve ifade özgürlüğünün susturulmasının yanında yer alarak, otoriter Çin rejiminin yüzde yüz iştiraki gibi hareket ediyor." ifadesini kullandı.

Pence, Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Morey'in, Hong Kong'daki gösterilere destek veren Twitter paylaşımının ardından Nike Houston Rockets ile Çin’deki bazı Nike mağazaları Houston Rockets ürünlerinin satışını durdurduğunu hatırlattı.

 

 

 

BN-AA