Advertisement
HABERLER ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığı’ndan teknik bir heyetin Afganistan’daki Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işler tutulmasına yönelik faaliyetleri ele almak üzere perşembe günü Türkiye’ye gelmesinin beklendiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında “Türkiye, NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında Afganistan’daki Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi görevini 6 senedir sürdürüyor” denildi.

Kabil Havalimanı konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede gündeme gelmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da söz konusu görüşmeye ilişkin "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi, Biden da kendilerine destek taahhüdü verdi." ifadesini kullanmıştı.

İki liderin de ekiplerini nihai plan konusunda çalışılması için görevlendirdiğinin altını çizen Sullivan, "Türkiye'nin (Kabil) Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının güvenliğinin sağlanmasında öncü rol oynaması konusunda mutabakata varıldı. Şimdi bunu nasıl uygulayacağımız konusunda çalışıyoruz." diye konuşmuştu.