Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Anar Mammadov, 2021 yılında petrokimya sektöründeki beklentileri ve yatırım planları hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Bloomberg HT’de Finans Merkezi programına konuk olan Mammadov, şirket yatırımları hakkında Petkim'in Star hissesi alımında planlarda değişiklik olmadığını belirtti.

Öte yandan Mammadov, Petkim-Star entegrasyonunun 2-3 yıl içinde gerçekleşebileceğini açıkladı.

Kovid-19 salgını sürecinde kapasite düşüşü yaşamadıklarını belirten Mammadov, “2020'de üretim açısından 2019 rakamlarından uzak değiliz, bilançoya dair beklentilerimiz de olumsuz değil.” dedi.

Salgın dönemi boyunca petrol fiyatlarının artmasının kısa vadede olumsuz etkilerinin olduğunu belirten Mammadov, bu yıl ihracatı azalttıklarını ve ana odaklarının iç piyasa olduğunu söyledi.

Mammadov Türkiye’deki petrokimya ve rafineri tarafındaki ham madde ihtiyacı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Petkim olarak bizim piyasa payımız yüzde 18. Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak için beş Petkim'e daha ihtiyaç var. Aynı şekilde rafineri tarafında, Star’ın devreye girmesi sonrası motorin piyasasında da açığımız var. Türkiye yılda 3-4 milyon ton motorini ithal etmek zorunda. Cari açığın azalması ve yerli üreticinin güçlenmesi için yeni yatırımları destekliyoruz."