Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Petrol yaklaşık iki haftanın en sert düşüşünü kaydetmesi sonrasında kayıplarını koruyarak varil başına 60 doların altında kaldı.

ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki petrol üretiminin dörtte üçünü durduran şiddetli fırtınanın iç kısımlara ilerledi.

Petrol vadeli kontratlar Pazartesi günü yüzde 1.1 düşmesinin ardından fazla değişmedi. Çin dışında sahil boyunca üretim yapan rafineriler Barry fırtınasının ardından faaliyet göstermeye yeniden başladı.

Meksika körfezindeki ham petrol üretiminin yaklaşık yüzde 69'u (Pazar günü yüzde 73 ile zirve gördü) hala kapalı bulunuyor. Bloomberg anketine göre ABD ham petrol stokları beşinci haftada da düşüş kaydedecek.

Petrol fiyatlarının daralan ABD stokları ve İran ile yükselen gerilimin etkisiyle Haziran ortasından beri yükselmesine karşın, arzın artacağı ve talebin zayıflayacağına ilişkin endişeler görünümü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Çin ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde ABD ile süregelen ticaret savaşının etkisiyle yaklaşık otuz yılın en yavaş büyümesini kaydetti.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. kıdemli stratejisti Miyoko Nakashima, “Çin büyümesinin yavaşlamasıyla küresel ekonomiye ilişkin endişeler fiyatlar üzerinde baskı yaratıyor. Yine de İran ile gerginlik petrol e bir miktar destek sağlıyor.” dedi.

Ağustos vadeli WTI petrol kontratları Salı günkü işlemlerde varili 59.18 dolara kadar gerilemesinin ardından TSİ 08:10'da 59.55 dolardan işlem gördü. Eylül vadeli Brent petrol kontratları 66.25 dolara kadar gerilemesi sonrasında 66.51 dolarda önceki kapanışa yatay seyretti.