Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, yatırımcıların yükselen Kovid-19 vakalarına rağmen küresel talepteki eşitsiz toparlanma görünümüne odaklanmasıyla varil başına 60 dolara doğru yükseldi.

Vadeli Kontratlar, Çin’in ticaret verisinin Mart ayında güçlü bir toparlanmaya işaret etmesiyle New York piyasasında yüzde 0,4 yükseliş kaydetti. Aşılanmadaki artışla beraber dünya çapında tüketim de arttı fakat belirli ülkelerde artan vakalar yeni karantina önlemlerinin alınmasına neden oldu.

Petrol seneye güçlü başlamasına rağmen, Kovid-19 vakalarındaki artış ve yeni karantina önlemleriyle beraber Mart ayı ortasından bu yana baskı altında.

İran ile ABD arasındaki nükleer anlaşma görüşmeleri de piyasalar için beklenmedik bir senaryo konumunda.

Piyasalarda bir miktar zayıflık var, bu da ABD gibi büyük ekonomilerde görülen toparlanmaya rağmen biraz endişe yaratıyor. Piyasa katılımcıları şu an bekle ve gör yaklaşımını benimsiyor ve bundan dolayı fiyatların yatay bir seyir izlediğini söyleyebiliriz. Australia & New Zealand Bank Kıdemli Emtia Stratejisti Daniel Hynes

Mayıs vadelki Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, 25 cent yükselerek varil başına 59,95 dolara ulaştı.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, pazartesi gününü yüzde 0,5 yükselişle kapattıktan sonra yüzde 0,4 yükselerek varil başına 63,56 dolar seviyesine geldi.