Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, Asya’da artan koronavirüs vakalarının en büyük enerji pazarındaki talebi etkilemesiyle birlikte varil başına 52 dolar civarına düştü.

Vadeli kontratlar New York piyasasında cuma günü düşüş yaşarken ABD piyasalarının tatilde olmasından dolayı pazartesi günü işlem görmedi.

Japonya’nın neredeyse tamamı olağanüstü hal altındayken Çin’in bir kısmında yeni Kovid-19 virüsü vakaları artmaya başladı.

Hindistan’ın enerji talebinde de yeni yılda bir düşüş yaşanırken 2021’in ilk ayında ulaşım ve mutfak kullanımı için enerji talebinde aylık bazda bir düşüş kaydedildi.

Şu an için dolar piyasaların yönünü belirlese de Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuyla daha fazla oynaklık görebiliriz. Son aylardaki karantina dalgası düşünüldüğünde talep tahminleri önemli olacak. ING Bank Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson

Artan koronavirüs vakalrı ve karantinalar ile birlikte yakın dönemdeki enerji talebi de baskılanırken doların kuvvetlenmesi de dolar cinsinden fiyatlanan petrolü daha az cazip hale getirdi.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 11:52’de varil başına yüzde 0,2 düşüş yaşayarak varil başına 52,27 dolar civarına geriledi.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, pazartesi günü yüzde 0,6 düştükten sonra yüzde 0,4 yükselerek varil başına 54,98 dolar civarına geldi.