Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, son bir yılın en yüksek seviyesinde günü kapanışı yaptıktan sonra kazançlarını koruyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında çarşamba günü yüzde 2,5 yükseldikten sonra varil başına 63 doların üzerine çıktı. ABD ham petrol üretimi, geçen hafta yaşanan soğuk hava dalgasıyla beraber günlük 10 milyon varile kadar gerilerken küresel ham petrol stoklarında da düşüş kaydedildi.

SBD ham petrolünün farklı vadelerdeki fiyatları arasındaki fark yükseliş eğilimine dair işaretler verirken piyasalarda Brent petrolün varil başına 100 dolara ulaşabileceğine dair konuşmalar yer alıyor.

Suudi Arabistan ve diğer OPEC ülkeleri Nisan ayında daha fazla petrol üretimine başlayabilir ve bu da gördüğümüz bu pervasız rallinin hızını kesebilir. Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari

Teksas’ı ciddi derecede etkileyen soğuk hava dalgasından sonra ABD’li üreticiler ham petrol üretiminin yüzde 80’ine geri başladı.

Petrol fiyatları, üretim kesintileriyle beraber sıkılaşan piyasa sayesinde art arda dördüncü ayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında Singapur saatiyle 12:05’te 6 cent yükselerek varil başına 63,28 dolar civarında işlem görüyor.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 2,6 yükseldikten sonra yüzde 0,3 daha yükselerek varil başına 67,21 dolar civarında bulunuyor.