Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, küresel piyasalardaki satış baskısıyla birlikte 40 doların altına indi.

Özel sektörün desteklediği Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 4.58 milyon varil artarken, benzin stokları ikinci haftasında da yükseliş yaşadı. Resmi veriler ise Çarşamba günü açıklanacak.

Güçlenen ABD doları, yatırımcıların gözünde dolar cinsinden fiyatlanan emtianın cazibesini azalttı.

Petrol, ABD Körfez Sahilindeki üretimin yarısının Zeta kasırgası nedeniyle kapatılmasından sonra, ralli yaptı.

Petrol, Avrupa ve ABD’de yükselen koronavirüs vakalarının talep toparlanmasına dair endişeleri artırmasıyla, işlem fiyat aralığının en alt noktasını test ediyor.

Piyasalar Libya’dan gelen üretim artırımlarıyla mücadele ederken, OPEC+ gelecek ayın sonunda yapacağı toplantısında üretim kesintileri konusunda zor kararlar almak zorunda kalabilir.

Vanadana Insights kurucusu Vandana Hari, “ABD Körfez Sahilinde yaşanan kesintiler geçici olarak değerlendiriliyor. ABD’de stoklarındaki ciddi artış da piyasaların kötümser talep görünümünü pekiştiriyor. Petrol fiyatlarının aşağı yönlü gitmesi ğiçinse bir direnç yok.” dedi.

Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Salı günü yüzde 2.6 yükseldikten sonra Çarşamba günü yüzde 3.92 düşüş yaşayarak Türkiye saatiyle 12:33'te varil başına 38.02 dolar seviyesinden işlem gördü.

Aralık vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 1.8 yükseldikten sonra Çarşamba günü yüzde 2.91 değer kaybederek varil başına 40.00 dolar seviyesine geriledi.