Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, dört aylık yükselişin ardından verilerin Çin’in talebinde yavaşlamaya işaret etmesi ve yatırımcıların delta varyantına odaklanmasıyla düştü.

Batı Teksas Petrolü, geçen hafta yüzde 2,6 yükseliş kaydettikten sonra yüzde 1 gerilerken Çin’deki ekonomik hareketlilik Temmuz ayında yavaşladı. Asya-Pasifik bölgesinde delta varyantı mobilite üzerinde baskı oluştururken Tayland kısmi karantina önlemlerini genişletme kararı aldı.

Hindistan’da ise ülkedeki ekonomik hareketliliğin bir göstergesi olarak kabul edilen dizel satışları salgın öncesi seviyelerin altında kalmaya devam ediyor.

Vadeli kontratlar düşerken yatırımcılar ABD ve İran arasında artan gerginliği takip ediyor. ABD, İran’ı İsrail bağlantılı bir petrol tankerine saldırmakla suçlarken gereken karşılığın verileceğini belirtti.

Fiyatlardaki baskı daha çok delta varyantından kaynaklanıyor. Çin’deki vaka sayıları hala düşük kalmaya devam ederken belirli şehirlerde sıkı önlemlerin alındığını görüyoruz. ING Bank Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 1 düşüşle varil başına 73,18 dolardan işlem görüyor.

Ekim vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 1,1 düşüş kaydederek varil başına 74,56 dolara geriledi.