Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol haftalık bazda yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Brent petrol Ekim ayından beri en iyi serisini sergileyerek art arda beşinci haftayı da yükselişle kapatarak 89 doların üstüne çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci, hafta sonu yaptığı açıklamada varyantın yakında tepe noktasına ulaşacağını söyleyerek iyimser mesajlar verdi. Bu durum daha fazla çalışanın ofislere dönmesi ve seyahat etmesini sağlayarak tüketimin artması anlamına geliyor.

Orta Doğu’da Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen’de Husiler tarafından ateşlenen iki balistik füzenin önlendiğini ve can kaybı yaşanmadığını belirtti. Geçen hafta İran destekli isyancılar BAE başkenti yakınlarına İHA saldırısı düzenlemiş ve petrol fiyatlarının artmasına neden olmuşlardı.

Ham petrol, artan talep, düşen stoklar ve Wall Street bankalarının yükseliş beklentileriyle 2014’ten beri en yüksek fiyatına ulaşarak yeni yıla kuvvetli bir başlangıç yaptı. Aynı zamanda yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme ihtimalini ve ABD’nin parasal sıkılaşma politikasını da değerlendirmesiyle beklenti yukarı yönlü kalmayı sürdürüyor.

“Kovid-19 beklentileri iyimserleşerek endemiye dönüşeceği beklentisiyle fiziksel piyasa talebi güçlü duruyor” diyen Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari ,”Hafif geri çekilmeler yaşansa da güçlü fiyatlar petrolün gidişatı yukarı yönlü kalmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü Nymex piyasasında yüzde 0,8 artarak 85,79 dolara yükseldi.

Mart vadeli Brent petrol Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,9 artarak 88,68 dolara yükseldi.