Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'ya göre doların gelişen piyasa paraları karşısında zayıflaması için alan bulunması nedeniyle düşüş henüz yeni başlıyor.

Hong Kong'da Pimco portföy yöneticisi olan Stephen Chang'a göre doların önemli piyasa paraları karşısında düşmesine karşın ticari ağırlıklı bazda hala yüzde 2 artıda bulunuyor. Ayrıca doların 2019 ortalamasına kıyasla daha güçlü olduğunu belirtiyor.

Önemli bir dönüm noktasının ABD'de yeni teşvik paketinin geçirilmesi olacağını vurgulayan Chang, "Dolarda değer kaybının hala ilk aşamalarındayız. İzlenecek önemli bir unsur ABD'de dördüncü faz teşvik paketinin geçirilip geçirilmeyeceği." dedi. Chang, teşvik paketinin geçmemesi durumunda mali politika süreksizliğinin önemli bir riskten kaçışı ve dolarda yükselişi tetikleyeceğini belirtti.

Trump yönetiminin pandemi sürecini idare etmekte zorlandığının düşünülmesi ve Fed'in ekonomiyi desteklemek için sınırsız likidite taahhüt etmesinin etkisiyle dolar, son dönemde baskı altına girdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Mart zirvesinden bu yana yüzde 10 geriledi. Hedge fonların dolar beklentisi iki yıldan beri ilk kez yönünü aşağı çevirdi.