Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD hazine tahvili faizlerinin düşmesi ve traderların Fed'in faiz artırımı temposuna ilişkin beklentilerini azaltmayı sürdürmesinin etkisiyle kayıplarını üçüncü güne taşıdı.

ABD parası G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybederek Cuma günü beklenenden kötü gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin tetiklediği düşüşünü sürdürdü.

Yen, Asya hisselerinin düşmesi ve Çin'in Huawei Technologies CFO'sunun tutuklanması protesto için ABD'nin Pekin Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırması ve gerekirse daha fazla adım atılacağını açıklamasının ardından ABD Hazine tahvilleriyle birlikte yükseldi.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli Döviz stratejisti Sean Callow, yatırımcıların düşük ABD tahvil faizlerine göre pozisyon almak için dolar sattığını belirtti. Callow, “Fed'in 2019 – 202 patikasını yeniden değerlendirme, daha zayıf ekonomik verilerini, düşük enflasyon riskini yansıtarak birkaç haftadır devam ediyor.” dedi. Callow'a göre Fed yetkilileri, beş çeyreklik faiz artırımının ardından Ocak'tan sonrasının belirsiz olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 ekside ons başına 1,203.13 dolardan işlem gördü.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın Cuma günü açıkladığı verilere göre tarım dışı istihdam artışı Kasım'da 155 bin ile 198 binlik beklentinin altında gerçekleşti.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşerek yüzde 2.83'e geriledi.