Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD’de ekonomik toparlanmanın “gerçek ilerleme kaydettiğini” ancak bu kazanımların eşit dağılmadığını söyledi.

Pazartesi günü ABD’nin Ulusal Topluluk Yeniden Yatırım Koalisyonu’na (NCRC) hitap eden Powell, “Burada, ABD’de ekonomik görünüm açık şekilde güç kazanıyor. Ancak bu toparlanma, daha düşük ücretli işlerde daha yavaş ilerliyor” dedi.

Powell, Şubat ayında en düşük gelirli çalışanların yüzde 20’sinin hala işsiz olduğuna işaret etti. Bu oran en yüksek ücretli çalışanlarda yüzde 6 seviyesinde.

Powell, pandeminin ilk günlerinden beri, durgunluğun yükünün, en çok bunu karşılayabilecek durumda olmayanlara, özellikle de hizmet sektöründeki düşük gelirli işçilere düştüğünü defalarca dile getirmişti. Her ne kadar 2021 yılının ilk üç ayında bordrolu çalışan sayısında ortalama 539 bin artış yaşansa da, maaş bordrosu istihdamı hala 8,4 milyon ile pandemi öncesi seviyelerin altında.

Powell, “Fed, bu uzun süredir devam eden eşitsizliklere odaklanıyor çünkü bunlar ekonomimizin üretken kapasitesi için yük oluşturuyor. Tam potansiyelimize ancak herkes refahın faydalarına katkıda bulunabildiği ve bunları paylaşabildiği zaman ulaşacağız.” dedi.