Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Ava Labs Kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Emin Gün Sirer, Ava Labs'in planları ve kripto para piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Sirer, kripto para dünyasındaki beklentilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, kripto varlıkların fiyatlamalarında kısa dönemde yaşanan artış ve düşüşlerin fazla önemsenmemesi gerektiğini, önemli olanın kripto varlığın 5-10 yıldaki konumlanması olduğunu belirtti. Son ayı piyasasında, arkasında gerçek teknolojisi olamayan birçok projenin çekildiğini söyleyen Sirer, “Birçok rakibimin yok olduğunu gördüm” dedi.

Sirer, Avalanche’ın milyonlarca kullanıcısı olduğunu belirttiği konuşmasında, Avalanche sayesinde New York, Singapur ve Londra’daki en büyük firmalarla proje geliştirebildiklerini ve iç içe çalıştıklarını söyledi.

Avalanche'ın farkının birden çok “otobanı” bünyesinde bulundurması olduğunu söyleyen Sirer, bu otobanın üzerindeki bağımsız geliştiricilerin kendi başlarına ortaya koydukları farklı servislerin olduğunu kaydetti.

“Avalanche 2 ile erişim hızını çok artıracağız”

Sirer, Ava Labs'in planları hakkında yaptığı açıklamada, “Avalanche son zamanlarda büyük teknik gelişmelere imza attı. Avalanche 2 ile erişim hızını çok artıracağız. Bu bize al-sat işlemlerinde müthiş bir hız sağlayacak. Coin Operated Agents (COA) ismindeki yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. COA sistemiyle yapay zekayı blockchaine yerleştirmek istiyoruz. Türkçe kontrat emirleri verilebilecek olan bu sistem, blockchain’in önündeki bilgisayardan anlamama engelini kaldıracak” dedi.