Advertisement
HABERLER ABONE OL

Qualcomm Inc., küresel yarı iletken darlığının sona ermeye yakın olduğuna ilişkin işaretler arayan yatırımcılara biraz olsun rahatlama sağlıyor. Zira sorunların gelecek yıla kadar sürmesinin beklenmesine karşın, çip üreticisi Qualcomm kıt parçalar konusunda daha uzmanlaşmış durumda.

Qualcomm bazı mamullerin üretimini diğer imalatçılara verdi ve bu durum yeterli tedarikin sağlanmasına yardımcı oluyor. Bu adım, şirketin son çeyrek için yukarı yönlü tahmin açıklamasına neden oldu ve bunun sonucu şirket hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde yüzde 7,6 kadar yükseldi.

10 milyar dolar gelir beklentisi


CFO Akash Palkhiwala, şirketin kârına ilişkin telekonferans yoluyla yaptığı açıklamada, "Gerçekten de dört bir yanda kısıtlar var. Ancak genel arz tablosunun tam olarak planladığımız şekilde gelişmekte olduğu konusunda oldukça rahatız" dedi.

Şirket, bu zorluklara karşın, akıllı telefon çipleri için artan iştahtan ve yeni piyasalara girme konusundaki çabalarından faydalanıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon çip üreticisi Qualcomm, Aralık sonunda biten dönemde hisse başına 2,90 ila 3,10 dolar kâr bekliyor. Wall Street'in tahmini kârın 2,58 dolar seviyesinde gerçekleşmesi yönünde. Şirket söz konusu dönemde gelirlerin 10 milyar dolar ila 10,8 milyar dolar olmasını öngörüyor. Tahminlerin ortalaması ise 9,73 milyar dolar seviyesinde.

Şirket CEO'su Cristiano Amon, firmanın ihtiyaç duyduklarına ulaşabilmesini sağlamak için Qualcomm'un tedarikçilerini farklılaştırdı. Amon ayrıca oto üreticilerine ve diğer imalatçılara yarı iletken satışı yaparak mobil telefon çiplerine bağımlılığı azaltmak için çalışıyor.