Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya Borsasında işlemler 33 hisse ile tekrar başladı.

Ukrayna işgali sonrası ülke borsasında işlemler 25 Şubat'ta askıya alınmıştı. Böylelikle Rusya borsası rekor uzunlukta kapalı kalmıştı.

Gazprom ve Sberbank’ın da aralarında olduğu 33 Rus hissesi 9:50-14:00 saatleri arasında işlem görecek. Açığa satış işlemlerine ise izin verilmeyecek.

Moskova borsası yaklaşık bir ay kapalı kalmıştı. Bu süre ülkenin modern tarihinde borsanın kapalı kaldığı en uzun süre olma özelliğini taşıyor.

Alınan açığa satış yasağı kararına rağmen yerel yatırımcı ve stratejistlerin Rusya’nın Döviz cinsinden varlıklarına ve SWIFT sistemine erişim durumunu değerlendirerek ciddi bir satış dalgasına hazırlandıkları belirtiliyordu.

İşgalin başladığı gün borsa rekor bir düşük yaşayarak yüzde 45 değer kaybetmişti. Ruble bu sene dünyanın en kötü performans gösteren para birimi olsa da geçtiğimiz haftalarda barış görüşmeleriyle birlikte yükselişler sergilemişti.

Rus şirketlerinin ülke dışında işlem görmeleri için çıkarılan küresel tevdi makbuzları ise işlemlere kapatılıp küresel endekslerden çıkarılmadan önce yüzde 95 değer kaybetmişti.