Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya Güvenlik Konseyi'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin "Somut bir tehditle karşı karşıyayız. Rusya sorunları barışçıl yöntemlerle çözmeye çalışıyor" dedi. Putin Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinden gelen tanınma taleplerinin değerlendirileceğini söyledi.

Putin Macron ile 2 kez görüştüklerini belirterek "Onun da bana verdiği garantiler söz konusu oldu. Ancak ben bu değişiklikleri sorduğumda ise o bana bu değişiklikleri açıkça ifade etmedi" diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da NATO ve ABD'ye taleplerini ilettiklerini belirterek "NATO açık kapı politikası nedeniyle taleplerimiz reddetti. Güvenlik endişelerimiz gözardı ediliyor" dedi.

Lavrov "Şu noktada ikincil unsurlar daha fazla ele alındı bunu görmekteyiz. Elbette temel konuların NATO'nun genişlemesi gibi konuların ikincil unsurlar kadar ele alınmadığını görmekteyiz. Ukrayna krizi geniş kapsamlı ele alınırsa ancak çözülebilir. Batı, temel güvenlik taleplerimizi görüşmeye hazır değil. Batı, NATO'nun genişletilmemesi yönündeki teklifimizi kabul etmeye hazır değil. Ortak tutum için Washington ile konuşmalıyız" dedi.

Lavrov, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile 24 Şubat’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde görüşeceğini de açıkladı.