Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ulaştırma Bakanı Vitaly Savelyev Salı günü yaptığı açıklamada, Moskova'daki yetkililerin uluslararası firmaların uçakları geri çağırmasını gerektiren yaptırımları yasal olarak aşmanın yollarını aradıklarını belirtti. Savelyev, seçenekler arasında ödemeler veya jetlerin doğrudan satın alınmasının olduğunu söyledi.

Şirketlerin şimdiye kadar konuyla ilgili pazarlık yapma konusunda isteksiz davrandıklarını belirten Savelyev,“Umudumuzu kaybetmiyoruz ama onları geri vermiyoruz, çünkü bu kendimizi havacılıktan mahrum bırakmak anlamına gelir.” dedi.

Rusya’ya ait 78 uçağa el koyuldu

Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev, yaptırımlar nedeniyle Rus havayolu şirketlerine ait 78 uçağa yurt dışında el konulduğunu belirtmiş ve yaklaşık 800 uçağın ise Rusya’da tescil edildiğini açıklamıştı.

Yaptırımlar öncesinde Rusya’ya ait 1397 uçağın bulunduğunu belirten Savelyev, “Yurt dışında el koyulması nedeniyle 78 uçağı kaybettik. Bu uçaklar Rusya’ya dönmeyecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Batılı şirketlerin Rus uçaklarına el koyma riski nedeniyle Rusya’da bazı hava yolu ve tur şirketleri uluslararası uçuşlarını durdurmuştu.