Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sözcü Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında 22 Temmuz'da İstanbul'da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşmasının uzatılması konusuna değinen Zaharova, "Rus heyeti ve BM'nin üst düzey temsilcilerinin katılımıyla 13 Mart'ta Cenevre'de istişarelerin yapılması planlanıyor. Bu toplantıda tahıl anlaşması ele alınacak." dedi.

Zaharova, Rus tarım ürünleri ve gübre sevkiyatına yönelik engellerin kaldırılmaması durumunda anlaşmanın uzatılması ihtimalinin düşük olduğunu savundu.

- "Batı, Kuzey Akım hatlarındaki patlamalar konusunda Rusya ile temastan kaçınıyor"

Kuzey Akım 1 ve 2 doğal gaz boru hatlarında geçen yıl gerçekleşen patlamalara da değinen Zaharova, bu konuda Almanya, İsveç ve Danimarka'ya Rusya'nın katılımıyla bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma yapılması için talepte bulunduklarına aktardı.

"Bu talepler dikkate alınmadı. Batı, bu konuda Rusya Federasyonu ile herhangi bir temastan kaçınıyor." diyen Zaharova, patlamalarla ilgili açık ve şeffaf şekilde soruşturmanın yapılması gerektiğini vurguladı.