Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya Merkez Bankası, rubledeki zayıflamanın enflasyonda geçen ay görülen sürpriz yükleşişe katkıda bulunmasının ardından parasal gevşemeye ara verdi.

Banka bugünkü topplantısında gösterge faizi beklentilere paralel bir şekilde değiştirmeyerek yüzde 4.25'te bıraktı. Bloomberg'in anketine katılan 42 ekonomistten sadece dördü faiz indirimi tahmininde bulunurken, diğerleri değişiklik beklemediklerini kaydettiler.

Rusya Merkez Bankası bu adımıyla birlikte parasal gevşemesini yavaşlatan gelişen ülke merkez bankaları arasına katıldı. Brezilya be Güney Afrika merkez bankaları bu hafta gerçekleştirdikleri politika toplantılarında faiz değişikliğine gitmedi.

Rusya ekonomisi koronavirüs pandemisi ile mücadele için getirilen kısıtlamalardan ilk beklenene göre daha hızlı toparlandı ve enflasyon hızlanmaya devam etti.

Rusya'da yıllık enflasyon Ağustos ayında önceki ayki seviyesi olan yüzde 3.4'ten yüzde 3.6'ya yükseldi, ancak halen merkez bankasının hedef seviyesi olan yüzde 4'ün altında. Ekonomistler enflasyonun yüzde 3.5 seviyesinde çıkmasını bekliyorlardı.