Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Tarım Rusya tahıl ihracat vergisini askıya alabilir

Rusya tahıl ihracat vergisini askıya alabilir

  • Rusya Tarım Bakanlığı, buğday, arpa ve mısıra uygulanan değişken ihracat vergisinin 2026 sonuna kadar askıya alınması için teklif hazırlıyor.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Rusya tahıl ihracat vergisini askıya alabilir
25 Ağustos 2026, 10:20 Güncelleme :

Rusya Tarım Bakanlığı, buğday, arpa ve mısıra uygulanan değişken ihracat vergisinin 2026 sonuna kadar askıya alınmasını değerlendiriyor.

Bloomberg'in Rus medyasına dayandırdığı haberine göre, Rusya tahıl ihracat vergisinde geçici değişikliğe hazırlanıyor.

Düzenleme, Azak-Karadeniz havzasındaki limanlardan tarım ürünlerinin sevkiyatında yaşanan zorluklar nedeniyle gündeme geldi. Söz konusu limanlar, Rusya’nın tahıl ihracatının yüzde 70’inden fazlasını gerçekleştiriyor.

Yetkililer ayrıca tarımsal ihracatın demir yoluyla taşınması için yaklaşık 10 milyar ruble destek sağlanmasını değerlendiriyor.

Gündemdeki diğer adımlar arasında devlet müdahale fonu için tahıl alımları, sübvansiyonlu kredilerin vadelerinin uzatılması ve satılan tahılın tonu başına destek verilmesi bulunuyor.

İlgili Haberler