Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya’nın Petrol Bakanı OPEC müttefikleri ile geri teperse fiyatların düşmesine sebep olacak önemli diplomatik görüşmelerini gerçekleştirmek  üzere Cuma günü Viyana’ya döndü .

OPEC bakanları Perşembe günü Rusya’ya koronavirüsün ekonomik etkilerini dengelemek için üretimi günlük 1.5 milyon varil kısmayı kabul etmezse OPEC’in de kesintilerini komple durduracağını bildirdi. Saatler sonra Suudi delegasyonunun konakladığı otelde İlk başta önerilenden de daha fazla kısıntı yapılması teklifinin görüşüldüğü resmi olmayan toplantıda OPEC, Moskova üzerindeki baskıyı tekrar artırdı.

Çarşamba günü Kremlin ile görüşmek için Moskova’ya giden Enerji Bakanı Alexander Novak Cuma sabahı görüşmelerin yeni halkası için Viyana’ya tekrar hareket etti.  Novak’ın İranlı mevkidaşı Bijan Namdar Zanganeh Perşembe günü, Moskova’nın üretim kısmaması halinde ‘anlaşmanın olmayacağını’ bildirdi.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo daha uzlaşmacı bir ton ile konuya yaklaşıyor ve Rusya’yı güvenilir bir müttefik olarak övüyorken petrol piyasası daha çok belirsizliği fiyatlıyor. Brent petrol Perşembe akşamı yıl başında yüzde 20’den daha fazla gerilemesinni ardından Londra’da üç yıl içinde ilk kez 50 doların altına geriledi. Petrol Cuma günü de yükselişini sürdürdü.