Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "An itibariyle 35 milyon doz aşıya ulaştık. 35 milyonuncu doz aşı az önce Çanakkale Bayramiç'te yapıldı." dedi.

Türkiye'de farklı meslek grupları aşılanmaya devam ediyor

Koca, en son yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı tüm çalışanların 14 Haziran'dan itibaren Kovid-19 aşı randevusu alabileceklerini bildirmişti. Koca açıklamasında, "İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca ayrıca, kargo çalışanlarının, kuryelerin, taksi ve dolmuş esnafının 12 Haziran'dan itibaren aşı olabileceğini bildirmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Haziran tarihinde yapılan açıklamada ise, kafe, lokanta, restoran, gıda üretim ve dağıtım sektörü çalışanlarının yanı sıra, avukat, berber ve kuaförlerin de aşılama programına dahil edildiğini duyurulmuştu.

Türkiye aşılamada 11. sırada

Sağlık Bakanlığı'nın covid19asi.saglik.gov.tr web sitesi aracılığıyla paylaştığı 15 Haziran 2021, saat 13:00 aşı verilerine göre, Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 aşı sayısı 35 milyon 35 bine ulaştı. Birinci doz aşı olan kişi sayısı 21 milyon 178 bine çıkarken, ikinci doz aşı olan kişi sayısı 13 milyon 857 bini geçti.

Dünya genelinde, 178 ülkede uygulan toplam Kovid-19 aşı dozu miktarı göz önüne alındığında Türkiye 11. sırada yer alıyor.