Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, iletişimde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Samsung akıllı telefonlar için uydu tabanlı iletişim çözümünü hayata geçireceğini duyurdu. Şirket, akıllı telefonlar için uydu tabanlı iletişim sağlayacak çözümüyle, 5G uydu iletişiminin ticarileştirilmesini hızlandırmayı ve 6G odaklı Her Şeyin İnterneti (IoE) döneminin önünü açmayı planlıyor.

Samsung, karasal ağların erişemediği dağlar, çöller ve okyanuslarda NTN ile iletişimi sağlayacak

Samsung, 6G’nin gelişine hazırlık olarak dünya genelinde hibrit karasal-NTN iletişim ekosisteminde büyük pazar payı almayı hedefliyor. NTN, dağlarda, çöllerde veya okyanusun ortasında, daha önce karasal ağlar tarafından erişilemeyen bölgelere bağlantı sağlamak için uyduları ve diğer karasal olmayan araçları kullanan bir iletişim teknolojisi.

Afet bölgelerinde çalışabilirliğin sağlanmasında ve insansız uçaklar ve uçan arabalar gibi gelecekteki kentsel hava hareketliliğine (UAM) güç sağlamada da kritik öneme sahip olacak.

Şirket, bu teknolojiyi birçok Samsung akıllı telefonunda kullanılan ancak mevcut amiral gemisi Galaxy S23‘te kullanılmayan kendi Exynos çipine entegre edecek.

Samsung Electronics Genel Başkan Yardımcısı Min Goo Kim, “Bu önemli an, 2009’da sektörün ilk ticari 4G LTE modeminin ve 2018’de sektörün ilk 5G modeminin piyasaya sürülmesinin ardından, kablosuz iletişim teknolojilerindeki zengin mirasımıza dayanıyor. Samsung, 6G’nin gelişine hazırlık olarak dünya genelinde hibrit karasal-NTN iletişim ekosistemlerini geliştirmede liderliği ele geçirmeyi hedefliyor” dedi.