Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Sanayi üretiminde yıllık düşüş üçüncü ayında

Sanayi üretiminde yıllık düşüş üçüncü ayında

  • TÜİK verilerine göre Temmuz ayında sanayi üretimi yıllık yüzde 0,3 azalarak yıllık düşüş serisinde 3. ayı buldu.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Sanayi üretiminde yıllık düşüş üçüncü ayında
10 Eylül 2026, 10:04 Güncelleme :

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Temmuz ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini yayımladı.

Buna göre, sanayi üretiminde sert gerileme dikkat çekti.

Yıllık yüzde 0,3 azalan sanayinin alt sektörleri (2021=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2026 yılı Temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,6 azaldı.

REKLAM

REKLAM

Sanayi üretimi aylık yüzde 1,0 azaldı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,8 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,2 azaldı.