Advertisement
COVİD ABONE OL

Çin'in son dönemde salgın konusunda en çok konuşulan şehri Şanghay'da sert önlemlerin ardından vaka sayılarında düşüş ivmesi devam ediyor.

Şehirde ikinci günde de belirti göstermeyenlerle birlikte vaka sayısı 10 binin altında gerçekleşti.

1 Mayıs itibariyle şehirde 6 bin 606 asemptomatik, 727 de semptomatik vaka tespit edildi. Bir önceki gün 7 bin 84 asemptomatik, 788 de semptomatik vaka gözlemlenmişti.

Son gelen verilerle birlikte şehirde Mart ortasında başlayan Omikron vakalarının tetiklediği salgında, ilk kez topluluk içi yayılmanın kontrol altına alınmış olduğu belirtildi.

Nüfusu 26 milyonu aşan Şanghay'da Omikron vakalarının tetiklediği salgın nedeniyle 28 Mart'ta ilan edilen "kademeli" kapanma, vakalar azalmadığı için tüm şehirde belirsiz süreyle uzatılmıştı.

Karantinanın beşinci haftasında olduğu kentte, tedbirlerin karantina bölgeleri dışında vaka görülmeyen yerlerde kaldırılacağını bildirmişti.

Pekin'de tedbirler sıkılaştırılıyor

Başkent Pekin'de de Şanghay'dakine benzer bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimali kaygı yaratıyor.

Kentte 11 merkez ilçe ve bir özel ekonomik bölgede son 6 günde 3 tur toplu test uygulandı.

Pekin Kültür ve Turizm Bürosu, tatilde tüm eğlence ve gösteri merkezlerinin ve internet kafelerin kapatılacağı, sanat eğitimlerinin ve şehir turlarının iptal edileceğini belirtildi.

Ayrıca sinemaların da 30 Nisan ve 4 Mayıs arasında kapalı kalacağı kaydedildi.

Öte yandan Pekin şehrinin resmi WeChat hesabından yapılan duyuruda, "5 Mayıs'tan itibaren her türlü kamusal alana ve toplu taşıma araçlarına erişim için son bir haftada yapılmış Kovid-19 testinin negatif sonucunu göstermenin zorunlu olacağı" belirtildi.