Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde Türkiye'de yapacakları yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cem Öztürk, zirvede yaptığı konuşmada, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin sorumluluğunun Türkiye'ye verildiğini ve Türkiye’de yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Şirket olarak Türkiye'de pazar paylarının yaklaşık yüzde 4, üretim paylarının ise yüzde 15 civarında olduğunu söyleyen Öztürk, "Diyabet alanında yakın zamanda bir yatırım açıklayabiliriz." dedi.

Öztürk, Sanofi olarak sağlık alanındaki uzmanlıklarını Türkiye’de yeni gelişmekte olan inovasyon ekosistemine sunmayı en büyük ideallerinden biri olarak gördüklerini belirtti. Bu doğrultuda 2019 yılında hayata geçirdikleri PharmUp Girişimcilik Programı ile sağlık sektörüne yönelik çözümler geliştirebiecek her alandan ve sektörden girişimciyi 3 yıldır başarıyla bir araya getirdiklerini söyledi.

2022 yılı itibarıyla bu çabalarını doğru stratejik adımlarla çok daha ileriye taşımak adına önemli bir adım attıklarını kaydeden Öztürk şöyle devam etti:

“Dijital sağlık alanında Türkiye’nin en büyük inovasyon ara yüzlerinden biri olan PharmUp Hub Platformunu hayata geçirdik. PharmUp Hub platformuna dahil olan/olacak tüm partnerlerin ortak hedefi, hasta ihtiyaçlarını odağa alarak, yönetişim, sağlık finansmanı, teknoloji ve veri uzmanlıklarının iş birliğiyle disiplinler arası bir inovasyon ekosistemi oluşturarak sağlık girişimcilerinin kuluçka evresinden pazara erişimine kadar olan gelişim süreçlerini desteklemek.

PharmUp Hub çatısı altında, ilk adımı bu yılın nisan ayında Başakşehir Living Lab ile yaptığımız iş birliği ile attık. Yakın zamanda da Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) ve Teknopark İstanbul ile iş birliğine gittik. Yakın zamanda duyuracağımız önemli iş birlikleri de olacak.”