Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC, Archegos Capital Management’dan Bill Hwang ve kaldıraçlı işlemleri hakkında bir ön soruşturma başlattı.

Bloomberg'in haberine göre, Archegos tarafından yapılan yanlış yatırımların, aracı kurumları şirketin pozisyonlarını likidite etmeye zorlamasıyla ilgili SEC kamu soruşturması başlattı.

SEC’in büyük piyasa hareketleri sonrasında soruşturma başlatması rutin bir süreç olarak görülürken soruşturmanın herhangi bir hata veya suç bulamama ihtimali de var.

Geçen hafta belirli pozisyonlarda yaşanan kayıplar yüzünden daha fazla karşılık yatırması talep edilen Bill Hwang, en sonunda ödeyemeyeceği teminat tamamlama çağrılarıyla karşı karşıya kalmıştı. Böylece Goldman Sachs blok satışlar ile Hwang’ın pozisyonlarını kapattı ve ViacomCBS, Baidu ve Tencent Music gibi şirketlerin hisseleri sert düşüş yaşadı.

Hwang’a aracılık yapan Nomura ve Credit Suisse gibi kurumlar da hissedarlarını ciddi kayıplar konusunda uyardı.

Hwang, daha önce 2021 yılında SEC tarafından açılan soruşturma sonucunda 60 milyon dolar ceza ödemişti. Şirket Çinli bankalar ile ilgili yasa dışı tüyolar üzerinden işlem gerçekleştirdiği için SEC ve ABD’li savcılar tarafından suçlu bulunmuştu.