Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Meta, Google ve Amazon'un da aralarında bulunduğu birçok teknoloji şirketi, geçen yıldan bu yana reklamverenlerin, üretken yapay zekayı kullanarak arka planlar oluşturmasına izin veriyordu. Benzer şekilde Kanadalı e-ticaret platformu Shopify da, müşterilere gelişmiş arama ve satıcıların bir ürünün farklı çeşitlerini sergilemelerini sağlayacak yapay zeka destekli resim düzenleyiciyi kullanıma sunuyor.

Platformdaki satıcılar, Minimal, Canlı, Doğal, Kentsel, Düzenlenmiş, İyileştirilmiş ve Gerçeküstü olmak üzere yedi stil arasından bir tür seçebilecek veya yeni bir arka plan oluşturabilecek. Shopify, geçmişte, satıcılar için üretken yapay zeka tabanlı araçlarla denemeler yapmıştı. Geçtiğimiz Haziran ayında, satıcıların platformun farklı bölümlerinde gezinmesine yardımcı olmak için Sidekick botu başlatılmıştı.

Yapay zekaya ilişkin şirket stratejisini Shopify‘ın Yapay Zeka Ürünler Başkanı Miqdad Jaffer, “Güç sağladığımız işletmeleri, teknolojinin en ileri noktasında tutmanın, bizim sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Yapay zekanın, girişimciler için hala keşfedilmemiş çok fazla potansiyeli var. Yapay zekanın gücünü her büyüklükteki işletme için erişilebilir hale getirmekte kararlıyız.” şeklinde paylaştı.