Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sigorta sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB),Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan’ın sigorta birlikleri başkanlarını önemli bir iş birliği için bir araya getirdi. TSB’nin düzenlediği Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde buluşan taraflar, imzaladıkları Mutabakat Zaptı ile “Bölgesel Sigorta Konseyi”nin kuruluşu için ilk adımı attı.

TSB Başkanı Atilla Benli, “Mutabakat Zaptı, Türk dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını sürdürmesi ve dünyaya örnek olması için kıymetli bir adım” dedi. Benli sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Bugün imzaladığımız Mutabakat Zaptı; Türk devletlerindesigorta, reasürans ve emeklilik sektörleriningelişimine katkı sağlamak, sigorta uygulamalarının geliştirilmesine destek olmak, teknikve altyapıya ilişkin bilgi ve deneyimleri paylaşmak için zemin sağlayacak."

TSB Başkanı Atilla Benli ile Azerbaycan Sigortalar Birliği Başkanı Elmar Mirsalayev, Kazakistan Sigortacılar Birliği Başkanı Vitaliy Verevkin, Kırgız Sigortacılar Derneği Başkanı Sabyrbek Moldokulov Aidarkanovich ve Özbekistan Sigorta Pazarı’nın Profesyonel Katılımcıları Birliği Başkanı Oybek Khalilov’un imzaladığı Mutabakat Zaptı, Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleriyle sigortacılık sektörü alanında yapılan ‘ilk kapsamlı iş birliği’ niteliğini taşıyor.

Bloomberg HT yayına katılarak Türkiye, Azarbaycan, Kazakistan Kırgızsiztan ve özbekistan ile imzalanan mutabakat metninin ayrıntılarını anlatan Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, temel amacın Türkçe konuşan ülkeler arasında iyi niyet protokolü yapmak olduğunu dile getiren Obalı, ülkeler arası iş birliklerinin geliştirileceğini belirtti.

Uluslararası trendler

Öte yandan 11. Sigorta Haftası kapsımında yapılan ve Bloomberg HT'den canlı yayınlanan bir oturumla da sigortada geleceğin trendleri ele alındı.

TSB Başkanı Atilla Benli'nin yanı sıra oturama yabancı konuklar da katıldı.

Swiss Re Grup'tan Hillel Damelin, Türkiye sigorta pazarının ağırlıklı olarak banka güvenceleri ile çalıştığını dile getirirken, Hannover Grup'tan Jan Myszkowski de pandemi de liderlik konusunda hızlı bir ilerlemenin sağlandığını dile getirdi.

Türkiye sigorta pazarının 8 milyar dolara tekabül ettiği belirtilen oturumda, olması gereken büyüklüğün 40 milyar dolar olduğu dile getirildi. Panelde daha iyi bir eğitimle sigortanın değerinin çok daha iyi görüleceği ifade edildi.