Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Şimşek: Esnafımızın finansmana erişimini güçlendiriyoruz

Şimşek: Esnafımızın finansmana erişimini güçlendiriyoruz

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan yeni düzenlemeyle kredi koşullarını tam olarak karşılayamayan esnafın da finansmana erişiminin kolaylaştırıldığını belirtti.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Şimşek: Esnafımızın finansmana erişimini güçlendiriyoruz
27 Ağustos 2026, 13:43 Güncelleme :

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, esnaf ve sanatkarlara uygulanacak Hazine faiz indirimi oranlarına ilişkin düzenlemeyi değrelendirerek, "Esnafımızın finansmana erişimini güçlendirmeyi sürdürüyoruz" dedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hazine destekli yatırım ve işletme kredilerinde faiz yükünün önemli bir kısmını karşılıyoruz. Yaptığımız yeni düzenlemeyle kredi koşullarını tam olarak karşılayamayan esnafımızın da finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşet, üreten, yatırım yapan ve istihdam sağlayan esnafın her zaman yanında olmaya devam edileceğini de sözlerine ekledi.

REKLAM

REKLAM

İlgili Haberler