Sınır ötesi bayramlaşma
-
Vizelerin kalkması nedeniyle 6 bin kişilik kontenjana 2 bin Suriyeli başvurdu
NUSAYBİN (A.A) – 02.11.2010 – Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Kurban Bayramı'nda Suriye'den, Türkiye'deki akrabalarının yanına bayram ziyaretine gelecekler için protokol imzalandı.
Nusaybin'e gelen Kamışlı Kaymakamı General Abdulbasıt Abdullatif, eşi Lemis Rahabi ve beraberindeki heyet, Nusaybin Hudut Sınır Kapısında Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, eşi Zeynep Girgin, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Aytekin Çabuk, Emniyet Müdürü Abdullah Kara ve eşleri tarafından karşılandı.
Kaymakamlıkta, konuk heyeti kabul eden Girgin, burada yaptığı açıklamada, vizelerin kalkmasıyla müracaatların eskiye nazaran çok düştüğünü söyledi.
Geçişlerin bayramın 3. günü gerçekleşeceğini belirten Girgin, ''Vizelerin kalkması nedeniyle 6 bin kişilik kontenjana, 2 bin Suriyeli başvurdu. Ramazan Bayramı'nda da idari mektupla ülkemizden de bu civarda bir geçiş olmuştu'' dedi.
Daha sonra Girgin ve Abdullatif, Kurban Bayramı'nda Suriye'den Türkiye'deki yakınlarını bayram ziyarete gelecek kişilerle ilgili protokol imzalandı.
Kaymakamlık tarafından Aydınlar Tesisleri'nde verilen yemekten sonra Kamışlı heyeti ilçeden ayrıldı.