Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk Hava Yollari Yönetim Kurulu Başkani İlker Aycı, 31 Mart’taki genel kurul toplantısında hissedarlar tarafindan onaylanmasinin ardindan hisse geri alimi planlandiğini açıkladı.

Özel bir haber kanalında konuşan Aycı, yaklaşık 107 ülkenin koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle uçuşa kapalı olduğunu belirtti.

Aycı “an itibari ile yüzde 85 oranında kapasitemizi kullanamıyoruz, özellikle uçaklarimizi kargoya çevirmeye başlayarak kapasitemizin bir kısmını kullanabileceğiz” dedi.

Aycı gelecekte bütün uçak siparişlerinin gözden geçirebileceğini, dinamik kapasite yönetimi yapilacağini belirtti

Aycı'nın verdiği bilgilere göre 27 Mart itibari ile pek çok nokta daha kapanacak.

Hong Kong, Moskova, Etiyopya, New York ve Washington olmak üzere dağitim yapilabilen yerler açik tutulacak.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de pazar günü Twitter üzerinden yaptiği açiklamada, “Hong Kong, Moskova, Addis Ababa, New York ve Washington dışında tüm yurt dışı seferlerimizi 27 Mart itibariyle 17 Nisan’a kadar sonlandırıyoruz” dedi

Ekşi, kargo seferlerinin devam edeceğini, yurt içi seferlerin de azalmakla beraber süreceğini belirtti.

Borsa İstanbul'da düşüşlerin hızlanmasıyla şirketler geri alım programlarını devreye sokmaya başladılar.

Aralarında Vakıfbank, Enka İnşaat, Halkbank, TAV Havalimanlari, Mardin Çimento ve Turkcell'in de yer aldiği 40 şirket hisse geri alim programi açıklamıştı.

Kamuyu Aydinlatma Platformu'nda yer alan duyurulara göre, yaklaşik 51 milyon adet hisse senedi bu kapsamda geri alinirken, alımlarin tutarı yaklaşık 215 milyon liraya ulaştı.

Yazan: Selçuk Oktay