Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Societe Generale Gelişen Piyasalar Strateji Müdürü Phoenix Kalen, Kovid-19 vakalarının önemli olmaya devam edeceğini ve yatırımcıların ekonominin ne kadar toparlandığına dikkat edeceğini söyledi.

“Türk ekonomisi için dolarizasyon verileri çok önemli.” diyen Kalen, bireysel yatırımcıların Türk Lirası’na güvenip güvenmediklerini bu veriler ile gördüklerini belirtti.

ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizinde istikrara kavuşma olacağını söyleyen Kalen, böylece gelişen piyasa para birimleri için daha iyi bir ortam oluşabileceğine değindi.

2021’in ilk birkaç ayını geride bıraktığımız zaman Türkiye ekonomisinin biraz yavaşlayabileceğini belirten Kalen, “Kredi teşvikinin etkileri biraz daha azalacaktır. Parasal sıkılaşmayı ve hala enflasyon ile işsizliğin çok yüksek seviyelerde olduğunu düşünecek olursak, mevcut para politikası hala uygun ve ufak bir cari açık uygun bir şekilde ekonomiyi destekleyebilir.” dedi.

Türk Lirası uzun pozisyonlarını zarar-kes seviyesine ulaşılmasıyla kapattıklarını belirten Kalen, “Türk Lirası’nın kademeli olarak değer kazanması için yolu var. Türk Lirası’nın euro karşısında yüzde 10 civarında değer kazanmasını bekliyoruz ve Euro/TL ’de 8,04 hedefiyle yeni bir uzun pozisyona girdik.” dedi.

Daha önce ne olmuştu?

Societe Generale Stratejistleri, Şubat ayı başında yayımladıkları raporda, Dolar/TL ’de 6,71 hedefi ile kısa pozisyon alınmasını tavsiye edip, zarar-kes seviyesi olarak da 7,75’i belirlemişti.
Banka sonrasında dolar/TL'deki kısa pozisyon hedefini 6,71'den 6,45'e güncellerken, 2021 yıl sonu için dolar/TL tahminini 6,20'ye çekmiş, zarar-kes seviyesi olarak da 7,18’i belirlemişti.

Dolar/TL’nin geçen hafta çarşamba günü 7,18 seviyesini aşması ve zarar-kesin devreye girmesiyle Societe Generale’in pozisyonu kapanmış oldu.