SPK, iki şirketin sermaye artırımını onayladı
-
SPK, Mercan Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Şekerbank T.A.Ş.'nin sermaye artırımına onay verdi.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) haftalık bülteni yayımlandı.
Buna göre SPK, Mercan Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 380,7 milyon liralık sermaye artırımına, Şekerbank TAŞ'ın ise 1 milyar liralık bedelli sermaye artırımına onay verdi.
Ayrıca Kurul, Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin 20 milyar liralık, Koç Finansman AŞ'nin 3 milyar 550 milyon liralık, Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş.'nin 3 milyar liralık, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 1 milyar liralık, Ereğli Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 4 milyar liralık, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.'nin 15 milyar liralık tahvil ve finansman bonosu borçlanma ihracını onayladı.
REKLAM
REKLAM
Misyon Yatırım Bankası A.Ş. Birinci Varlık Finansmanı Fonu'nun 6 milyar lira, TMKŞ Albaraka Türk Birinci Katılım Varlık Finansmanı Fonu'nun 5 milyar lira, Aktif Yatırım Bankası A.Ş. Bir No'lu Varlık Finansmanı Fonu'nun 700 milyon liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihracı ve Katılım Varlık Kiralama A.Ş.'nin 750 milyon liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusu da onaylandı.
Akasya Portföy Yönetimi A.Ş.'nin borçlanma araçları, değişken, hisse senedi, para piyasası ve serbest şemsiye fonlarının kuruluşuna izin verildi.
Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş.'nin pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
Kurul, ayrıca 37 gerçek kişi, 5 tüzel kişi hakkında işlem yasağı kararı ve 21 gerçek kişi hakkında ise lisans iptali kararı verdi.