Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bitcoin'de yarılanma konusu orta vadeli tahminler açısından pozitif atmosfer yaratırken, iddialı tahminler de gelmeye başladı.

Standard Chartered "kripto kışı"nın sona erdiğini kaydederek, Bitcoin'in 2024'ün sonunda 100 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

Standard Chartered Dijital Varlık Araştırma Başkanı Geoff Kendrick, Bitcoin'in bankacılık sektöründeki son karmaşa, Fed'in faiz artırım döngüsünü sonlandırırken risk varlıklarının istikrara kavuşması ve kripto madenciliğinin artan kârlılığı gibi birçok faktörden fayda görebileceğini belirtti.

Kendrick, "Belirsizliğe sebep olan faktörler devam etse de, 100 bin dolar seviyesine giden yolun daha net hale geldiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar yüzde 66,4 yükseldi ve Nisan ayında 10 ay sonra ilk kez yeniden 30 bin doların üzerine çıktı.

Yükselişler, merkez bankalarının faizleri artırması ve bir dizi kripto firmasının çökmesiyle 2022'de kripto sektöründen trilyonlarca doların silinmesinin ardından kısmi bir toparlanma yarattı.