Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, Brexit'e yönelik yatırımcı endişelerinin etkisiyle bir aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. İngiltere'nin virüse bağlı kısıtlamaları sıkılaştırmaya hazırlanması da sterlini baskıladı.

Sterlinin Salı günkü işlemlerde dolar karşısındaki kayıpları yüzde 3'e kadar tırmanarak 50 günlük hareketli ortalamasını test etmeye yöneldi. Sterlin/dolar paritesi son on gündür 50 günlük ortalamanın üzerinde seyrediyor.

Hong Kong'da Credit Agricole CIB Döviz stratejisti David Forrester, "Sterlin son dönemdeki riskle yüksek oranda ilişkili ve bu nedenle hisse senetlerindeki satış Brexit volatilitesinden kaynaklı baskıyı artırıyor. İngiltere hükümetinden aldığımız karışık mesajlar Johnson hükümetinin kredibilitesini baltalıyor." dedi.

Sterlin/dolar paritesi 1.2950 ile 30 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından TSİ 08:55'te yüzde 0.13 düşüşle 1.2965'ten işlem gördü. Avustralya Doları/ABD Doları erken işlemlerde yüzde 0.3 düşmesinin ardından yüzde 0.1 yükselerek 0.7220'ye geldi.